Esame Dievo pieštukai Jo darbams


Jaunesniųjų paauglių stovykla – žygis

Šią vasarą jaunesniųjų paauglių stovykla buvo linksma ir energinga. Susitikome Vilniaus geležinkelio stotyje, kur daug smalsių paaugliukų laukė prasidedančios kelionės. Traukinyje visi kalbėjosi, mąstė, kokia gi bus stovykla? Kokias išdaigas krės? Kaip atrodys dar nematyti kraštai?

Trys dienos žygių, nakvynė palapinėse, maudynės, žaidimai, užsiėmimai, dvi dienos plaukimo baidarėmis ir dvi dienos poilsio, pasiekus ‚,finišą“.

Per pirmąsias tris dienas visų kojos tikrai nuvargo. Ėjome per samanotus kalnus ir kalnelius, per pelkynus, per miškus, per sudžiūvusius medžius ir jų šakas, per žoles ir palei ežerus. Retkarčiais reikėdavo sustoti ir pasistiprinti, o kas norėdavo, galėdavo išsimaudyti. Buvo gera galimybė mokytis naudotis žemėlapiu ir kompasu. Kai kada netgi nuklysdavome, todėl tekdavo eiti šiek tiek daugiau nei buvo suplanuota, bristi per upes basomis kojomis, lysti per krūmus, bristi per aukštų žolių ir dilgėlių pievas. Vakarop, pasiekus nakvynės vietą, pirmiausiai nuo pečių nusiimdavome sunkias kuprines, pasistatydavome palapines ir vakarieniaudavome prie laužo. Po sotaus valgio būdavo trumpa vakaro malda, padėka Dievui už dieną.

dievopiestukai3

Visų labiausiai laukiama stovyklos dalis – baidarės. Buvo nemažai ginčų, kas su kuo nori plaukti, bet, galiausiai, visi sutarėme. Taigi, užsisegę liemenes, pasiėmę irklus į rankas ir įlipę į baidares, pradėjome antrąją stovyklos dalį. Plaukėme per ežerus ir upes, po tiltais ir tilteliais. Vaizdai buvo neapsakomai gražūs. Upių dugnuose buvo daug visokiausių dumblių, gražių akmenėlių, o pakėlus galvas, matydavosi daug medžių, kurie užstodavo dangų. Kartais tekdavo pasilenkti arba atsigulti į baidares, nes sutikdavom nuvirtusių medžių. Sunku būdavo irkluoti, kai pakildavo vėjas.

dievo piestukai4

Paskutiniąsias stovyklos dienas leidome sodyboje. Šalia buvo tvenkinys, kuriame maudydavomės. Darėme ypatingus pieštukus, nes kiekvienas esame Dievo pieštukai Jo darbams, žaidėme ,,Vėliavas“… Buvom laimingi ir geros nuotaikos.

foto5

Visiems buvo gaila, kad baigėsi stovykla. Su gerais draugais, šauniais vadovais laikas prabėgo  nuostabiai.

Stovyklavusi Gabrielė