Kai palėpėje apsigyveno zuikiai…


 

Šimtas zuikių susirinko, net visa palėpė linko – perfrazuojant Eduardą Mieželaitį taip galima apibūdinti birželio 28 – liepos 3 d. vykusią dienos centro mažiausiųjų stovyklėlę. Kol visi moksleiviai atostogavo, mūsų mažieji visą savaitę lankė pamokas ypatingoje – Zuikių Puikių – mokykloje. O kad mokytis būtų smagiau, juos kasdien į pamokas lydėjo Mama Zuikienė, Mokytoja, Zuikis Puikis, Bobutė ir Lapė Muzikantė.

IMG_3554

Ko gi tokioje mokykloje mokė, paklausite? Ogi visko – nuo abėcėlės ir skaičių iki siuvinėjimo bei molinių dubenėlių lipdymo… Negana to, pamokos vykdavo ne tik klasėje – kelis kartus zuikiai buvo išvykę iš palėpės ir mokėsi keliaudami.

Pirmąją dieną, pasipuošę ryškiomis liemenėmis ir įsikibę į šimtakojį vabaliuką, zuikiai aplankė Arkikatedrą ir, pasisveikinę su Dievu, paprašė Jo lydėti ir saugoti visos stovyklėlės metu.

IMG_3591

Kitos dienos išvyka buvo kur kas ilgesnė. Zuikiai traukiniu riedėjo į Trakus, bet keliavo jie visai ne zuikiškai – kiekvienas turėjo po bilietą, kurį parodė kontrolieriui ir saugojo visos kelionės metu. Trakuose zuikiai leido daugybę muilo burbulų, taškėsi vandenyje ir įamžino savo nuotykius piešdami.

Dar vieną stovyklėlės dieną zuikiai lankėsi baseine. Kad būtumėte matę ir girdėję, kiek džiugesio ir juoko jie atsinešė į „Vichy“ vandens parką, kuriame kelias valandas plaukiojo ir linksminosi!

IMG_4309

Nors kasdien zuikiai patirdavo skirtingų nuotykių, kai kurie dalykai nesikeisdavo. Kasryt zuikiai kartodavo taisykles, įsivardindavo savo jausmus. Vykdavo šokių ir dainavimo pamokos, kurioms vadovavo Lapė Muzikantė. Po gardžių ir sočių pietų mažyliai eidavo pasnausti, o prieš tai jiems pasakas sekdavo Bobutė.

Sekmadienį mokykla buvo baigta. O ką reikia daryti tokia proga? Žinoma, švęsti! Pirmiausia, zuikiai drauge su tėveliais dalyvavo šv. Mišiose, o vėliau, paskutinį sykį šią vasarą susirinko palėpėje ir parodė viską, ką išmoko – šokius, daineles, darbelius…

IMG_4755

Po šventės zuikiai užsidėjo mokyklos baigimo proga padovanotas kuprines ant pečių ir nurūko takučiu į vasarą.

Zuikė Raimonda