EduCare susitikimai apie internetą


Įmonės Telia Global Services Lithuania (tai viena iš dviejų Telia Company įmonių Lietuvoje) darbuotojai, palaikomi įmonės vadovybės, sukūrė EduCare programą norėdami dalintis žiniomis apie internetą, saugumą, socialinius tinklus, paskatinti  domėtis ir mokytis, įkvėpti ateičiai, galbūt karjeros galimybėms. Grupelė įmonės darbuotojų savanoriškai Vaikų dienos centre „Vilties angelas“ paauglių grupės jaunimui veda užsiėmimus, kuriuose kalbama apie  savo duomenų apsaugojimo būdus internete, mokoma atpažinti internetinius sukčius, kaip apsisaugoti nuo patyčių, supažindinama su socialinių tinklų šviesiąja ir tamsiąja pusėmis. Kartu aiškinama, kodėl internetas ne tik galimybių oazė, bet ir budrumo išbandymas, ir apie tai, kaip internetas gali padėti mokytis, surasti norimą informaciją. Užduodami klausimai, kartu ieškoma atsakymų, viską išbandome žaisdami įtraukiančius žaidimus. Per paskutinį užsiėmimą jaunimas svečiuosis įmonėje, kur bus pristatomos įvairios profesijos.

82652347_658805731534332_6991173886972788736_n

„Važiuojame įkvėpti, o grįžtame patys įkvėpti, – dažniausias apibendrinimas, kurį galima išgirsti iš savanorių.- Sunkiausia įgyti pasitikėjimą, prakalbinti, bet kai siena sugriūna, tuomet visa jėga pajunti šios veiklos prasmę –  tiek daug energijos, minčių ir mūsų jaunimo ,,užtaiso“.

Štai ką sako mūsų savanorės Greta ir Dovilė apie jų iššūkius prieš susitikimą, skirtą socialinių tinklų temai:

„Galvojome, kad blogiausia, kas gali nutikti mūsų sesijos metu, tai paaugliai nebus aktyvūs, o Greta ir aš liksime vienos su mūsų klausimais ir atsakymais. Prieš vizitą keletą kartų aptarėme ir peržiūrėjome savo programą, bandydamos nustatyti visą riziką, kuri gali kilti ir ką tada darysime. Nepasitvirtino. Paaugliai buvo aktyvūs. Kalbėjo ir su mumis, ir vieni su kitais. Tad vienintelė baimė, kuri liko, tai ar nepritrūksime laiko. Štai kodėl tokie visi buvo aktyvūs ir įsitraukę.“

Nekantriai laukiame pavasario ir kitų susitikimų, kuriuose mūsų laukia naujos istorijos apie tai, kaip mums pavyks sužaisti orientacinį žaidimą kompiuteriuose ir pakeliauti po profesijų įvairovę.