Bitės palėpėje


4–6 metų vaikų dieninė stovykla „Bitės Majos nuotykiai“

bite1

Birželio mėnesį „Vilties angelo“ palėpė nusidažė pievų spalvomis – kampuose ir pakampėse pražydo gėlės, o tarp jų lyg pašėlusios ėmė skraidyti bitės, nešdamos medų į savo koriukus. Tačiau nėra ko išsigąsti ir kviesti specialiąsias tarnybas – dienos centre vyko stovykla „Bitės Majos nuotykiai“. Ji buvo skirta patiems mažiausiems dienos centro lankytojams – 4–6 metų vaikams. O juk su mažaisiais niekada nebūna liūdna – jų energija, fantazija ir smalsumas liejasi per kraštus. Su mažaisiais draugavo ir jais rūpinosi Bitė Maja, Kasandra ir Gėlių Fėja…

bite2

Bitės Majos ir jos draugų diena prasidėdavo ryto ratu, kuriame jie kartu meldėsi, dalinosi savo jausmais, mankštinosi (ne bet kaip, o skraidydami į orą su parašiutu) ir zvimbdami šoko ypatingą bičių šokį „Zu zu zu“. Rytais vaikai labai laukdavo į svečius ateisiančios Boružės Rasos, kuri išmokė vaikus daug gražių dainelių.
Kiekvieną dieną vaikai keliaudavo į nuotykių kupiną tyrinėjimo išvyką. Bitė Maja ir jos draugai susipažino su žvaigždynais Planetariume, iškėlė pačių gamintas Lietuvos vėliavas Gedimino bokšto viršūnėje, pievose susipažino su vabalų įvairove. Vaikams labai patiko ir patiems tapti vabaliukais – jie labai susikaupę gamino pasirinktų vabalų kostiumus, kuriais pasipuošę keliavo susitikti Skruzdėlytę Jovitą ir dalyvauti „Vabaliukų žaidynėse“. Tiesa, tarp vabaliukų įsimaišė ir vienas ypatingas vabalas – viena sumani mergaitė tapo… krokodilu! Juk vaizduotėje viskas įmanoma…

bite3

Išalkę vaikai pasistiprindavo Skruzdėlyčių kavinėje, o pavargę klausinėdavo, kada gi ateis pogulio laikas, kai bus galima jaukiai įsitaisyti tamsiame miego koriukų kambaryje. Atėjus miego laikui, vaikus aplankydavo Gėlių Fėja – ji padėdavo gražiems sapnams surasti vaikus.
Kartu su mažaisiais vabaliukais ir didžiaisiais vabalais stovyklavo ir pagalbą, paguodą, draugiškas rankas ir šiltus žvilgsnius dovanojo savanorės – Jolita, Jovita, Irma, Rasa, Veronika ir net iš tolimųjų Jungtinių Amerikos Valstijų atskridusi Daina. Džiaugiamės, kad jų dėka vaikų veiduose švietė šypsenos, o širdyse išliks jiems skirtas dėmesys ir meilė.

Julija