Šviesos vaikai


Paskutinę birželio savaitę dienos centro palėpė priklausė Šviesos vaikams – mažyčiais, kiek nedrąsiais, bet smalsiais žingsniais ir atviromis akimis keliaujantiems į vasarą, į draugystę ir į pažinimą.

DSCF6086

Susitikę pirmąją stovyklos dieną vaikai kūrė pasaulį – upėse apgyvendino žuvis, danguje – paukščius, žemėje – gyvūnus ir vienas kitą. Visos stovyklos metu mažieji prieidavo prie sukurto pasaulio paveikslo, ieškodavo jame savęs, draugo, vadovo. Visą savaitę pasaulį tyrinėjo ir į išėję lauką – rinkdami augalus, ragaudami šviežių uogų, taškydamiesi nuo kaitrios saulės gaivinančiuose fontanuose. Grįžus, drauge papietavus, po pasakos, miegas būdavo gilus ir saldus. Pažinti pasaulį dar smagiau keliaujant. Svečiavomės „Lobių dirbtuvėse“, kuriose gaminome dirbinius iš medžio, leidome muilo burbulus ir žaidėme pievoje.

Kiekvieną stovyklos dieną išgirsdavome po naują istoriją  – apie Abraomą, Jėzaus vaikystę, Jo draugus ir darbus, o dar geriau jas suprasdavome patys mokydamiesi gydyti, žvejoti, gamindami darbelius. Kas vakarą atsisveikindavome Angelo sargo malda.

Paskutiniąją stovyklos dieną susitikome drauge su vaikais bei šeimomis švęsti šv. Mišių. Dėkojome už buvimą kartu ir linkėdami gražios vasaros atsisveikinome iki rudens.

DSCF6296

DSCF6245

DSCF6077

DSCF6182

DSCF6147