Patirk draugystę ir bičiulystę


Šią vasarą PIRMĄ KARTĄ „Vilties angelas“ pirmųjų savo ugdytinių ir savanorių vaikus pakvietė į stovyklą „Patirk draugystę ir bičiulystę“. Ji vyko prie miško, netoli Neries upės, natūralios gamtos aplinkoje, kurioje vaikai jautė smėlį, vandenį, medžius, paukščių pašnekesius, matė skruzdėlyną… Balingrade.

20180628_155228

Pirmąją dieną vaikai susipažino, mokėsi stebėti ir išgirsti vienas kitą, būti grupėje. Buvo įdomu stebėti, kaip vaikai įsitraukia į grupės formavimo užsiėmimus ir kaip entuziastingai sprendžia iškilusias kliūtis, kaip vienas kitam padeda ir palaiko. Dieną užbaigėme jos aptarimu ir padėka Dievui už puikų laiką.

Antroji diena prasidėjo apylinkės tyrinėjimu. Aplankėme netoliese įsikūrusį pasieniečių postą. Susipažinome su pasieniečio darbu, ginkluote, buvome pavėžinti keturračiu motociklu. Vaikų, o ypač berniukų, akys žibėjo smalsumu ir pasieniečiams klausimų netrūko.

Vėliau greitai išbandėme netoliese esantį ežerą, kurio vanduo padėjo atgauti jėgas, nes stovyklos metu tikrai buvo karšta. Vakare žaidėme strateginį žaidimą, kuriame vaikų kūrybingumas stebino vadovus ir jų sprendimai padėjo išnarplioti ir įveikti sunkumus. Gera nuotaika ir dienos įspūdžiais dalinomės vakaro rate. Vakaro maldoje prisiminėme ir meldėmes už savo artimus ir mylimus žmones, vienas kitą laiminome.

Išaušus naujos dienos rytui, vaikai kėlėsi su virpuliuku, nes laukė atvykstančių tėvelių. Ruošėme dovanėles, jomis norėjome pradžiuginti savo tėvelius. O jiems atvykus, buvo miela žiūrėti ir stebėti, kaip vaikai nuoširdžiai džiaugėsi, netrūko apkabinimų, tempimo už rankų ir rodymo, kur jie gyvena, miega, pasakojimų, ką jie per šias dienas išgyveno. Tęsėsi bendra programa. Drauge žaidėme, atlikome įvairias užduotis, tėveliai gilino tėvystės įgūdžius… Vakaro šv. Mišiose išgyvenome bendrystę, kuri tęsėsi ir prie naktinio laužo. Dainavome, prisiminėme ir dalinomės vaikystės, paauglystės nuotykiais, buvusių vasaros stovyklų ir žygių įspūdžiais. Dėkojome Dievui vienas už kitą ir kartu praleistą laiką.

Gera susitikti vaikystės ar paauglystės draugus, gera prisiminti patirtus nuotykius, gera dar labiau vienam kitą pažinti, gera draugauti…

 

Kartu stovyklavęs Darius

20180701_103858 (1)

20180629_115037

20180629_094809_HDR

20180630_122110

20180701_103203